Revelion la Mareşal

Unii ştiţi că ultimele vreo 15 revelioane, noi doi nu le-am mai făcut LA munte, ci PE munte şi mai toate doar "în doi" şi nu staţionând, ci mergând câte 3-5 zile pe schiuri de tură şi dormind nopţile în cort. Capitolul 9 al blogului www.dinumititeanu.ro şi imagini foto ne sunt martori ! Inclusiv toată creasta Călimanilor pe schiuri:, de Paști 2006:

http://www.dinumititeanu.ro/Calimanii-pe-banda-rosie

Anul acesta aveam ca punct principal zona Cei 12 Apostoli din Călimani, iar dacă am fi avut 4 zile de vreme buna, am fi mers până în zona centrală a masivului. Dar în final tura a fost mai "altfel", cu punct staţionar, căci am avut vreme bună doar în ziua de 31 dec. 2014 şi în ziua (dimineaţa ) de 2 ian. 2015.

În 31 am plecat cu ALP doar noi doi din Cluj la ora 6 dim, iar de la ora 11 am urcat pe schiuri din satul Gura Haitii (chiar de lângă maşină !) spre locul planificat . Pe traseu peisaj de basm, mai ales la ieşirea de pe Dl.Hârlii în platou: eram ca Alice în Ţara Minunilor: brazii, braduţii, ienuperii, stâlpii de marcaj erau încărcaţi cu promoroacă; noi redevenisem copii ! Eram în extaz ! Iar zona ca atare e una de un farmec deosebit: lângă Mareşal şi Cei 12 Apostoli- unde la ora 16 am montat "hotelul" nostru de Rev. , dragul nostru Erik cel Roşu ! În ciuda gerului anunţat ( au fost -22 gr. C seara !) vă asigurăm că n-am răbdat frig, avem experienţă şi echipament.
.......................................................................................................

In dimineaţa de An Nou era ceaţă deasă şi cam aşa a fost toată ziua. Ca atare am "zăcut" în cort, ne-am odihnit după "petrecerea" de Rev. Am reparcurs mental "pas cu pas" al nostru Tour du Mont Blanc, am reconstituit turele de Crăciun şi de Rev pe munte, turele de Paşte pe munte sau pe la mănăstiri şi biserici de lemn, am jucat "fazan" şi alte jocuri de societate, ne-am bucurat că suntem "Departe de lumea dezlănţuită" .

În noaptea de 1 spre 2 ian. am constatat la un moment dat că cerul era "senin ca lacrima", aşa că am fixat alarma telefonului la ora 7. La 7.45 eram afară din cort, aşteptând apariţia Măreţului Astru. Apoi am urcat pe schiuri şi am plecat spre Minunile Geologice. Primul monolit -Mareşalul- m-a determinat din nou să dau onorul. Apoi am hălăduit printre Apostoli, am trecut pe lângă Moşul, am continuat o vreme spre Megaliţii Lucaciului... Doamne ce linişte, ce farmec, ce labirint, ce frumuseţe !

Va asigurăm că imaginile ce le puteti vedea în albumele de alături doar sugereaza realitatea. Cei care aţi fost prin astfel de locuri, veţi simţi însă gerul, farmecul, atmosfera, bucuria că trăiesti cu adevarat, bucuria că "cineva, acolo sus (şi aici jos !) te iubeşte ...

Imagini din ”Țara Minunilor”: https://foto.dinumititeanu.ro/2015/01/01/revelion-la-maresal/

https://foto.dinumititeanu.ro/2015/01/02/anul-nou-la-apostoli/

Meniu: 
09. revelioane, Craciunuri si Paste pe munte
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8